Позицията си за НАТО я изразих като лично мнение. България е

...
Позицията си за НАТО я изразих като лично мнение. България е
Коментари Харесай

Министър Янев: Позицията си за НАТО я изразих като лично мнение

Позицията си за НАТО я показах като персонално мнение. 

България е деен член на НАТО и като подобен не може да бъде обект на непознати решения. Това съобщи министърът на защитата Стефан Янев в изявление за Българска телеграфна агенция. Янев разяснява позицията си, оповестена преди дни във Facebook, по отношение на вероятно разполагане на спомагателни войски на НАТО на наша територия. Той посочи, че в нея е изразил персонално мнение в качеството му на министър на защитата.

Това не е национална позиция към момента и от тази позиция не би трябвало да има спекулации, че това е публична позиция на България към този миг, съобщи той.

Според силовия министър това ще докара до нежелано повишаване на напрежението в района.

Според някогашния длъжностен министър председател българските политици би трябвало да се научат да работят като индивид от позиция на нуждата от отбрана на националния интерес и неговото пробутване в благозвучие с общия интерес на равнище НАТО.

" Апелът ми е националната позиция да бъде задоволително добре аргументирана, съобразена с националния интерес, и несъмнено, в благозвучие с общите ползи за груповата сигурност на НАТО, " уточни Янев.

Той акцентира, че имаме потребност от развиване на личните си качества, като подсети, че като член на НАТО сме поели ангажимент в това отношение.

По думите му ориста на модернизационния план за бойни бронирани машини за Сухопътните войски би трябвало да бъде решена във допустимо най-кратък период.

" Целта ни ще бъде допустимо най-скоро да го стартираме - по допустимо най-хубавия метод и от законова позиция, и от позиция на отбрана на българския стопански интерес за присъединяване на български компании, в случай че не в цялостното произвеждане, най-малко в частичното произвеждане и следваща поддръжка на този вид техника ", добави министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР